Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 3 123 LastLast
    Results 1 to 10 of 24

    Confused!!

    This is a discussion on Confused!! within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Ok, I'm so confused with my sky broadband now, i've had nothing but trouble. I first brought a 10M extension ...

    1. #1
      Skeleton.Fossil's Avatar
      Skeleton.Fossil is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Question Confused!!

      Ok, I'm so confused with my sky broadband now, i've had nothing but trouble. I first brought a 10M extension cable but it wasn't long enough to go under the carpet and still reach the master socket, so i've had to go to a 20M cable. With both the cables my internet only works if i plug the phone in and then my phone cable has two sockets to plug my modem into, so i've plugged it in there, but sky says i need to use a microfilter but whenever i plug the microfilter in and then the phone and modem into that i get no connection at all? i've tried using all 3 of the microfilters that i am provided with but it still won't connect? although i get a connection without the microfilter it is extremely slow and takes about 5 minutes to load each internet page. I am suppose to have the unlimited internet but i'm clearly not getting this?

      I don't understand what's going on, i'm new to all this, can someone help me?



    2. Advertisement
    3. #2
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Confused!!

      Quote Originally Posted by Skeleton.Fossil View Post
      Ok, I'm so confused with my sky broadband now, i've had nothing but trouble. I first brought a 10M extension cable but it wasn't long enough to go under the carpet and still reach the master socket, so i've had to go to a 20M cable. With both the cables my internet only works if i plug the phone in and then my phone cable has two sockets to plug my modem into, so i've plugged it in there, but sky says i need to use a microfilter but whenever i plug the microfilter in and then the phone and modem into that i get no connection at all? i've tried using all 3 of the microfilters that i am provided with but it still won't connect? although i get a connection without the microfilter it is extremely slow and takes about 5 minutes to load each internet page. I am suppose to have the unlimited internet but i'm clearly not getting this?

      I don't understand what's going on, i'm new to all this, can someone help me?

      You should have:-

      Telephone socket-= then plug in the filter, the telephone plugs into one side of the filter (test it is working) and the router into the other using the leads supplied with it (you should get an orange light confirminf it is connected).

      Run an erthenet cable from the router to the PC instead of a long extension lead there are four ports in the back, any will do.

      You should try to get the router as near to the socket as you can and not on the end of a long extension lead.

    4. #3
      Skeleton.Fossil's Avatar
      Skeleton.Fossil is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      i've just tried to use the microfilter again and it still doesn't work with it in.

      Urm i really can't get it any closer? my computer is upstairs and the master socket is downstairs?

      am i really just plain buggered?

    5. #4
      moleman's Avatar
      moleman is offline Sky User Member
      Exchange: Hadleigh EAHAE
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: DG834GT + TL-WR702N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      825
      Thanks
      10
      Thanked 31 Times in 29 Posts

      Re: Confused!!

      Telephone extension leads are just that. They will cause interference to the BB connection and should be avoided.

      The filter in the microfiler is on the phone side so the cable from the router must not be connected at any time via the phone side of the microfilter.

      You say you get a connection without the microfiter, but how are you connecting it as the router has a RJ11 connector on the end which should only fit into the ADSL side of the filter?

    6. #5
      Skeleton.Fossil's Avatar
      Skeleton.Fossil is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      the extension that i got has a modem connector, the square one? that must be a RJ11? so that fits into the ADSL/modem side of the microfilter and the phone fits into the phone side.

      I get no lights at all, nothing at all with the microfilter.

    7. #6
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: Confused!!

      Put your router on the main socket and run ethernet up to the pc. You will cause yourself no end of issues using a telephone or even adsl extension cable.

    8. #7
      silvertdci's Avatar
      silvertdci is offline Sky User Member
      Exchange: Chorley, Lancashire
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Location
      Lancashire
      Posts
      27
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      Just a thougth you have put a micro filter in every socket you have in your house, not just the one you are using for internet. Even if it's only for the sky it still needs a filter in the socket then the wire in to the filter.

    9. #8
      Skeleton.Fossil's Avatar
      Skeleton.Fossil is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      Quote Originally Posted by PaulSky View Post
      Put your router on the main socket and run ethernet up to the pc. You will cause yourself no end of issues using a telephone or even adsl extension cable.
      urm, i don't understand that? the ethernet cable is the yellow one that goes from the modem to the pc? how do i take that to the phone socket? another extension cable? and how do i have it connecting to the pc and the modem and a 3rd wire to the phone socket???

      this is so confusing

    10. #9
      Skeleton.Fossil's Avatar
      Skeleton.Fossil is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      Quote Originally Posted by silvertdci View Post
      Just a thougth you have put a micro filter in every socket you have in your house, not just the one you are using for internet. Even if it's only for the sky it still needs a filter in the socket then the wire in to the filter.
      I have 2 other sockets but nothing is plugged into them, do i need to plug a microfilter in even though nothing is connected to them?

    11. #10
      googleme's Avatar
      googleme is offline Sky User Beta tester
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      May 2008
      Posts
      896
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      Master socket -- Filter -- Router --- Long Ethernet --- Pc

     

     
    Page 1 of 3 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION