Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
    Results 11 to 20 of 24

    Confused!!

    This is a discussion on Confused!! within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Originally Posted by Skeleton.Fossil I have 2 other sockets but nothing is plugged into them, do i need to plug ...

    1. #11
      googleme's Avatar
      googleme is offline Sky User Beta tester
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      May 2008
      Posts
      896
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      Quote Originally Posted by Skeleton.Fossil View Post
      I have 2 other sockets but nothing is plugged into them, do i need to plug a microfilter in even though nothing is connected to them?
      No need to plug a filter in to a non-used socket.


    2. Advertisement
    3. #12
      Skeleton.Fossil's Avatar
      Skeleton.Fossil is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      Quote Originally Posted by googleme View Post
      Master socket -- Filter -- Router --- Long Ethernet --- Pc
      what is used to connect the filter to the router?

    4. #13
      Skeleton.Fossil's Avatar
      Skeleton.Fossil is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      there is no power socket near the master socket so would i use a modem extension again to go to the master socket?

    5. #14
      googleme's Avatar
      googleme is offline Sky User Beta tester
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      May 2008
      Posts
      896
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      Quote Originally Posted by Skeleton.Fossil View Post
      what is used to connect the filter to the router?
      Master socket - filter - grey cable - router - long ethernet - pc

    6. #15
      moleman's Avatar
      moleman is offline Sky User Member
      Exchange: Hadleigh EAHAE
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: DG834GT + TL-WR702N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      825
      Thanks
      10
      Thanked 31 Times in 29 Posts

      Re: Confused!!

      Are either of the other phone sockets near the PC?

      You may be able to use one of them if the cabling is of sufficient quality, although you will probably need to disconnect the ring wire at the master socket.

    7. #16
      Skeleton.Fossil's Avatar
      Skeleton.Fossil is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      Quote Originally Posted by googleme View Post
      Master socket - filter - grey cable - router - long ethernet - pc
      the grey cable isn't long enough, is an extension on the grey cable going to give me a connection just as bad as it is now? would i use a modem extension?

    8. #17
      Skeleton.Fossil's Avatar
      Skeleton.Fossil is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      Quote Originally Posted by moleman View Post
      Are either of the other phone sockets near the PC?

      You may be able to use one of them if the cabling is of sufficient quality, although you will probably need to disconnect the ring wire at the master socket.
      no, none of the other phone sockets are in the same room as the pc, they are all downstairs.

      er, i have no idea what a ring wire is.... i'm a newbie.

    9. #18
      moleman's Avatar
      moleman is offline Sky User Member
      Exchange: Hadleigh EAHAE
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: DG834GT + TL-WR702N
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      825
      Thanks
      10
      Thanked 31 Times in 29 Posts

      Re: Confused!!

      Quote Originally Posted by Skeleton.Fossil View Post
      er, i have no idea what a ring wire is.... i'm a newbie.
      LOL. We were all newbies once!

      The ring wire is the wire on connector 3 and it carries the ringing signal from the master socket to the slaves, but does nothing other than act as an aerial for interference once filters are in use.

      A readup of the stickies in Cabling and faceplate help
      may help with your understanding.

    10. #19
      penrhyn's Avatar
      penrhyn is offline Sky User Member
      Exchange: Long Eaton
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD 1TB Box
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Derbyshire
      Posts
      1,186
      Thanks
      2
      Thanked 10 Times in 7 Posts

      Re: Confused!!

      Try reading this it might help: DSL ZoneUK - Improve your speed - Extension wiring and Disconnection help

      As others have said long extenstions will kill the broadband signal.

      Can you try plugging your router into your master socket using a mains extension to power it. Check if the internet light (the one that looks like a candle) flashes orange (searching for a broadband signal ), solid orange (found broadband ) solid green (logged into Sky). Once you have established this works you can then try one of the extnsion wiring solutions others have suggested or in the link above.


    11. #20
      Skeleton.Fossil's Avatar
      Skeleton.Fossil is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      16
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Confused!!

      O gee i had difficulty understanding googleme and that's the easiest solution, i think i'm going to try that first, but i want to make sure using a modem extension to get from the modem to the phone socket and the ethernet cable from the router to the pc won't bugger my line up?

      i'm using two long wires in this situation? is it going be worse better or the same?

     

     
    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION