Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 3 123 LastLast
    Results 1 to 10 of 22

    Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!!

    This is a discussion on Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!! within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; My broadband was activated today or supposed to be, but i connected everything yesterday and speed was 288kb, so thought ...

    1. #1
      gamez4life's Avatar
      gamez4life is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2008
      Posts
      83
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!!

      My broadband was activated today or supposed to be, but i connected everything yesterday and speed was 288kb, so thought today itl go past 2000 but its still only 288kb. Does anyone know whats wrong with it? Will it get faster after the 10 day training period or will i need to phone up?

      here are my stats:

      Router Statistics

      System Up Time: 0:11:36
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 8644 13857 0 1059 31862 0:08:35
      LAN 317 71 0 0 0 0:11:36
      WLAN 14310 9003 0 32552 1283 0:11:14
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 288 kbps 288 kbps
      Line Attenuation 53.0 db 29.5 db
      Noise Margin 29.5 db 21.0 db
      Poll Interval: (secs)

      What do you think i should be getting?


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      33,891
      Thanks
      63
      Thanked 1,627 Times in 1,589 Posts

      Re: Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!!

      You already have a thread running on this subject!

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      Inssider 2/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      Netgeezer's Avatar
      Netgeezer is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV:
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      355
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!!

      Quote Originally Posted by gamez4life View Post
      My broadband was activated today or supposed to be, but i connected everything yesterday and speed was 288kb,
      Contact Sky - they will get it sorted out for you. Others have had this initial low speed. Its nothing terribly unusual it seems.


      Sky to perform a spot of ADSL line management on some 300,000 lines

      Another issue, not associated with that at all, is a problem at the hands of BT Openreach and Wholesale that affects not only Sky but other ISPs also. What it amounst to is that a new ADSL service is delivered on BT Connect using their IPStream Home 200 service which is capped at 256Kbps. It is due to a problem where a new BT line is being provisioned with ADSL and Openreach + Wholesale do not have all the line details, so BTW "suggest" the Home 200 service which automated systems, like Sky's, accept and order against. Sky then have to upgrade the customer to Mid or Max which takes a while and costs Sky. Eventually the BTO and BTW systems get into sync and would allow a original ADSL order at whatever speed the line is capable of.

      A test of this is for the customer to check their line against anyone's ADSL checker and if it says something like " you line can only operate at 256Kbps..." then regardless of what they order from Sky it is 256Kbps that they'll get. But Sky will normally capture that fact and upgrade the customer automatically subsequently.
      It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.
      [Albert Einstein]




      ADSL Nation XF-1e filter - the dogs nuts

    5. #4
      gamez4life's Avatar
      gamez4life is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2008
      Posts
      83
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!!

      so that basically says i have phone sky to tell them to upgrade like people are telling me to because i am automatically put on the 256k service?

    6. #5
      x LAGER LOUT x's Avatar
      x LAGER LOUT x is offline Sky User Member
      Exchange: Aldershot:THAD
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Aldershot
      Posts
      301
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!!

      Ring them up and see what they say, if you are on Connect though, DLM can be ruled out as this is only being carried out on Sky's own LLU lines.

    7. #6
      narl's Avatar
      narl is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Other
      Join Date
      May 2007
      Posts
      143
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!!

      Firstly if you are on Sky Connect (Offnet) your line will need regraded to Max. CST can do this and it can take between 24 and 48 hours to do. If you are onnet then there could be a possibility that you are on DLM. DLM can take upto any where between 8 and 20 days. Although CST can reconfigure your line you will probably get a connection but it could go off again as the DLM process constantly changes the line.

    8. #7
      gamez4life's Avatar
      gamez4life is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2008
      Posts
      83
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!!

      Quote Originally Posted by narl View Post
      Firstly if you are on Sky Connect (Offnet) your line will need regraded to Max. CST can do this and it can take between 24 and 48 hours to do. If you are onnet then there could be a possibility that you are on DLM. DLM can take upto any where between 8 and 20 days. Although CST can reconfigure your line you will probably get a connection but it could go off again as the DLM process constantly changes the line.
      I thought DLM was only on skys LLU packages. Seems the only way to fix it is to get through to CST but ive been told i have to wait 10 days

    9. #8
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!!

      IF you can get past tier 1 CST should realise the issue and get it to BT to regrade which takes about 24/48hrs. Once this is done, you then have your 10 day training in period.

      And yes, DLM is OnNet (LLU) only, so doesn't apply to you
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    10. #9
      gamez4life's Avatar
      gamez4life is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Connect
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV:
      Join Date
      Jun 2008
      Posts
      83
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!!

      Quote Originally Posted by IAmNotTheEnemy View Post
      IF you can get past tier 1 CST should realise the issue and get it to BT to regrade which takes about 24/48hrs. Once this is done, you then have your 10 day training in period.

      And yes, DLM is OnNet (LLU) only, so doesn't apply to you
      problem is i cant get past tier 1 they always keep saying i have to wait for my 10 day training period before CST can check it, because the "speed varys in the first 10 days" pretty bad customer service shout at CST if they dont get it fixed quickly when i get through to them

    11. #10
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Help Needed!!New to Connect!Speed only 288kb!!

      why shout at CST? it's not like they even know what's going on!!! best bet is to try the kana form and see if someone understands it...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

     

     
    Page 1 of 3 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2014. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION