Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 8 of 8

    Sky v1 router continuously locking up

    This is a discussion on Sky v1 router continuously locking up within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi trying to gain access to my sky v1 router page, And I cannot gain any access, all it just ...

    1. #1
      jdsimp1234's Avatar
      jdsimp1234 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP - Bridgend .South Wales
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Bridgend South Wales area
      Posts
      795
      Thanks
      5
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Sky v1 router continuously locking up

      Hi trying to gain access to my sky v1 router page, And I cannot gain any access, all it just does is asks for username/password, and the blank waiting page for ages, same problem in Ie7, jusy a blank waiting page, what can cause this problem? itsj ust frustrating.

      If i reboot, i can access, but after a certain amount of time 10 mins i think, i cannot gain access, what can cause this??

      I thought i would install the original v1 firmware back onto it again.
      Last edited by jdsimp1234; 13-04-08 at 12:25 AM.


    2. Advertisement
    3. #2
      jdsimp1234's Avatar
      jdsimp1234 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP - Bridgend .South Wales
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Bridgend South Wales area
      Posts
      795
      Thanks
      5
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Sky v1 router continuously locking up

      But then the internet connection is there but no access to router page.

    4. #3
      jdsimp1234's Avatar
      jdsimp1234 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP - Bridgend .South Wales
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Bridgend South Wales area
      Posts
      795
      Thanks
      5
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Sky v1 router continuously locking up

      waiting for 192.168.0.1..... thats all i get.

    5. #4
      James67's Avatar
      James67 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Freesat
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      1,789
      Thanks
      0
      Thanked 2 Times in 2 Posts
      Blog Entries
      3

      Re: Sky v1 router continuously locking up

      That's very perplexing. To communicate with the outside world, your PC has to talk to the router and pass data through it, in both directions. But if it can do that, why the hell can it not reliably access the router itself.

      You don't have ICS (Internet Connection Sharing) switched on on your PC by any chance? That can cause all manner of weirdness if you have.

    6. #5
      jdsimp1234's Avatar
      jdsimp1234 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP - Bridgend .South Wales
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Bridgend South Wales area
      Posts
      795
      Thanks
      5
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Sky v1 router continuously locking up

      ummm, i cannot see the option In my local area connection settings to switch ICS off.

    7. #6
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sky v1 router continuously locking up

      ICS by default sets your PC address to 192.168.0.1, this is what causes the problem. It is not turned on by default so if you have not done so, it will not be on. You can check by going to the LAN properties, highlight the Internet Protocol and click the Properties button. Check that it is set to 'Obtain an IP Automatically'. If ithe address is set to 192.168.0.1, then ICS is enabled, select the Automatic option or change the last digit to a number between 2 and 254.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #7
      jdsimp1234's Avatar
      jdsimp1234 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP - Bridgend .South Wales
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Aug 2007
      Location
      Bridgend South Wales area
      Posts
      795
      Thanks
      5
      Thanked 5 Times in 5 Posts

      Re: Sky v1 router continuously locking up

      my ICS must have been on Because, in the services.msc administrator tools,I have Windows XP Professional, I saw Windows Firewall/Internet Connection Sharing setting, , it was set to automatic, so I have set it to disabled, and have stopped it processing.

      If you mean the LAN setting my ip addresses are set to the OpenDNS ones.
      Last edited by jdsimp1234; 13-04-08 at 02:17 PM.

    9. #8
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Sky v1 router continuously locking up

      my ip addresses are set to the OpenDNS ones
      If you mean the DNS server addresses, that is OK. I mean the box above which says 'Obtain an IP address Automatically' and 'Use this IP Address'.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION