Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 6 of 6

    Have Mid, could I have Max?

    This is a discussion on Have Mid, could I have Max? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; HI, I went live with Sky Mid this morning having migrated over from Zen. Everything has happened perfectly. My only ...

    1. #1
      Chris_H's Avatar
      Chris_H is offline Sky User Member
      Exchange: 01273
      Broadband ISP: Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      May 2007
      Posts
      63
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Have Mid, could I have Max?

      HI, I went live with Sky Mid this morning having migrated over from Zen. Everything has happened perfectly. My only beef is the fact that the 'sent' email address is shown on my outgoing emails as I use my own domain address.
      However, I'm interested to know if I could benefit from Max. The Sky checker suggested not. These are my stats so if anyone could tell me I'd be grateful. I'm 1.3Kms from the exchange ATCF.

      /usr/sbin/adslctl: ADSL driver and PHY status
      Status: Showtime Channel: INTR, Upstream rate = 416 Kbps, Downstream rate = 8096 Kbps
      Link Power State: L0
      Mode: G.DMT
      Channel: Interleave
      Trellis: ON
      Line Status: No Defect
      Training Status: Showtime
      Down Up
      SNR (dB): 9.0 14.0
      Attn(dB): 38.0 24.0
      Pwr(dBm): 19.8 1.3
      Max(Kbps): 9312 1088
      Rate (Kbps): 8096 416
      G.dmt framing
      K: 254(0) 14
      R: 12 16
      S: 1 16
      D: 64 8
      ADSL2 framing
      MSGc: 1 1
      B: 254 14
      M: 1 16
      T: 1 1
      R: 12 16
      S: 1.0470 17.0666
      L: 2040 120
      D: 64 8
      Counters
      SF: 1086720 1086718
      SFErr: 21 0
      RS: 147793942 4618551
      RSCorr: 139760 166
      RSUnCorr: 215 0

      HEC: 15 0
      OCD: 0 0
      LCD: 0 0
      Total Cells: 352767903 0
      Data Cells: 16783993 0
      Drop Cells: 0
      Bit Errors: 0 0
      Last edited by Chris_H; 29-10-07 at 05:21 PM.


    2. Advertisement
    3. #2
      ithompson72's Avatar
      ithompson72 is offline Sky User Member
      Exchange: Chichester
      Broadband ISP: Mid
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2007
      Posts
      29
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Have Mid, could I have Max?

      Your stats are slightly worse than mine and they have refused to give me max so you may not have much luck.

    4. #3
      tomthered's Avatar
      tomthered is offline Sky User Member
      Exchange: Irlam
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Oct 2007
      Location
      Manchester
      Posts
      132
      Thanks
      0
      Thanked 2 Times in 2 Posts

      Re: Have Mid, could I have Max?

      according to the Sky adsl+2 checker link here hxxp://www.skyuser.co.uk/tools/Adsl2Checker.php you should get 9-10 mb/s download speed based on the 38 db downstream attenuation. I suspect that is the most you will get

    5. #4
      machasm's Avatar
      machasm is offline Sky User Member
      Exchange: Broadstone
      Broadband ISP: Connect
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      63
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Have Mid, could I have Max?

      Based on your stats I don't think that you are going to be able to squeeze much more out of your line. Maybe the odd 1/2Mb or so perhaps but is it really worth paying another 5 for it?
      If your maxing your D/L all the time and downloading in excess of 40Gb per month then maybe. If not then I would pass.
      Mac.

    6. #5
      Chris_H's Avatar
      Chris_H is offline Sky User Member
      Exchange: 01273
      Broadband ISP: Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      May 2007
      Posts
      63
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Have Mid, could I have Max?

      OK, thanks for your replies. At least I know for sure where I stand.

    7. #6
      blisteringblue's Avatar
      blisteringblue is offline Sky User Member
      Exchange: Horwich
      Broadband ISP: Sky Max/Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Sep 2007
      Posts
      97
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Have Mid, could I have Max?

      Your line is just a little better than mine, 42.0db here. I knew the best I would ever get was around 8mb so I just went for mid. The fiver is better in my pocket than Mr. Murdocks

      I still download what I want and not been warned about it yet.
      Post Sky DLM and after some cowboy contracters and BT ruined my line quality (was 6mb pre DLM):

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION