Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 10 of 10

    can sky ask b.t. for my mac code?

    This is a discussion on can sky ask b.t. for my mac code? within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi everyone . I have given sky two mac codes off b.t, and every time I get a letter back ...

    1. #1
      unity's Avatar
      unity is offline Sky User Member
      Exchange: wigan
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Jul 2007
      Location
      Lancs
      Posts
      68
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      can sky ask b.t. for my mac code?

      Hi everyone. I have given sky two mac codes off b.t, and every time I get a letter back from sky saying that they have incorect characters. Do you know if sky themselves can ask for the code? Its been two months now waiting to be connected, got two routers as well, costing sky more in routers and paperwork


    2. Advertisement
    3. #2
      TSx's Avatar
      TSx
      TSx is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      310
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: can sky ask b.t. for my mac code?

      Nope, never going to happen. DPA and all that prevents it

    4. #3
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is online now Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,074
      Thanks
      32
      Thanked 92 Times in 85 Posts

      Re: can sky ask b.t. for my mac code?

      make sure you get your 0 and O and 1 and l correct when giving it to sky

    5. #4
      unity's Avatar
      unity is offline Sky User Member
      Exchange: wigan
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: SkyHD box
      Join Date
      Jul 2007
      Location
      Lancs
      Posts
      68
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: can sky ask b.t. for my mac code?

      Thanx everyone My last code had no o. or 0 in it but it ended with 123F and sky said are you sure that the 1 is not an I? and i could only give them what i was quoted over the phone. They never e-mail the code to you. Or can they? Just a total mess up these last two months. I have given them the last code but expecting another letter any day now. Thanx anyway

    6. #5
      TSx's Avatar
      TSx
      TSx is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      310
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: can sky ask b.t. for my mac code?

      Quote Originally Posted by unity View Post
      Thanx everyone My last code had no o. or 0 in it but it ended with 123F and sky said are you sure that the 1 is not an I? and i could only give them what i was quoted over the phone. They never e-mail the code to you. Or can they? Just a total mess up these last two months. I have given them the last code but expecting another letter any day now. Thanx anyway
      Mac codes are always LLLL0000000/LL00L

      where L = Letter, 0 = Number.

      In addition, at the moment, the format is:

      LLLL0000000/FI00L

      (specifically FI) - its a sequence, so in a while, it'll switch to

      LLLL0000000/FJ00L

      Ensure BT read it phonetically on the phone and it conforms to these standards.

    7. #6
      Perseus's Avatar
      Perseus is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2007
      Posts
      48
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: can sky ask b.t. for my mac code?

      Sky can't ask BT for your MAC because you have the account with BT.

      The MACs are generated automatically and can/should be copy and pasted in an e-mail to you upon request.

      It's very easy to get characters mixed up as people say and indeed I've experienced certain ISPs who deliberately give MACs incorrectly to customers leaving them, yes it's true. We ran a study on which MACs failed in our system and compared it to which ISPs had generated the MAC. The results were surprising - Tiscali and Orange !!!!!

      Quite simply we put all MACs through a MAC checker at point of sale to eliminate this now.

      Incidentally, it's very easy to work out what your MAC should be.

      LLLL0000000 is your Circuit ID

      The second part is when your MAC will expire.
      (based on when it is generated, ie 30 days) ... a MAC generated today would be:

      FJ02G

      F = 2007 (for some reason)
      J = October (10th letter = 10th month)
      02 = The day it'll expire (2nd)
      G = The hour it was created / will expire

      So this MAC will expire in the 7th hour of the day, 2nd October 07
      Last edited by Perseus; 02-09-07 at 07:49 AM. Reason: Clarity

    8. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: can sky ask b.t. for my mac code?

      Quite simply we put all MACs through a MAC checker at point of sale to eliminate this now
      .

      I take it you are with Sky? If so, this is a giant step forward, no more c0ckups wlth lnc0rrectly entered 1etters/numbers

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    9. #8
      Perseus's Avatar
      Perseus is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2007
      Posts
      48
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: can sky ask b.t. for my mac code?

      Sky don't do this.

    10. #9
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: can sky ask b.t. for my mac code?

      Sky don't do this.
      So you are not employed by Sky and they don't bother to check if a code is correct before they type it in. Result .. some poor sod ends up in an endless loop for months with no broadband, with Sky blaming everybody but themselves.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    11. #10
      TSx's Avatar
      TSx
      TSx is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      310
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: can sky ask b.t. for my mac code?

      The problem is (and I know it sounds like in-fighting at Sky) that sales don't know what the format of a mac code should be. Add some verification to the software, or train people an 99% of errors (always human error!) would be eliminated

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION