Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 9 of 9

    Echo on phones - sky broadband installed

    This is a discussion on Echo on phones - sky broadband installed within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Have just had sky broadband (base) installed and now get a lot of echo when using my phone (broadband on/off ...

    1. #1
      RAVENSWORTHCASTLE's Avatar
      RAVENSWORTHCASTLE is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Echo on phones - sky broadband installed

      Have just had sky broadband (base) installed and now get a lot of echo when using my phone (broadband on/off - no difference). Have moved/removed micro filters but no difference. Basically - you hear your own voice as an echo when speaking, but the person on the other end of the line does not hear the echo. Problem on both digital phones and old plug in type.
      Anyone have any ideas?


    2. Advertisement
    3. #2
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,074
      Thanks
      32
      Thanked 92 Times in 85 Posts

      Re: Echo on phones - sky broadband installed

      Have you tried the test socket underneath the BT master socket with a micro filter and a wired phone? If you still have echo the get BT out.

      Have you tried the test socket underneath the BT master socket with a micro filter and a wired phone? If you still have echo the get BT out.

    4. #3
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Echo on phones - sky broadband installed

      Have you tried the test socket underneath the BT master socket with a micro filter and a wired phone? If you still have echo the get BT out.

      Have you tried the test socket underneath the BT master socket with a micro filter and a wired phone? If you still have echo the get BT out.
      Have you got the echo problem too?

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #4
      RAVENSWORTHCASTLE's Avatar
      RAVENSWORTHCASTLE is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Unhappy Re: Echo on phones - sky broadband installed

      Quote Originally Posted by reddwarfcrew View Post
      Have you tried the test socket underneath the BT master socket with a micro filter and a wired phone? If you still have echo the get BT out.

      Have you tried the test socket underneath the BT master socket with a micro filter and a wired phone? If you still have echo the get BT out.
      Runs OK on BT master socket with normal phone but with digital cordless phone you get echo even on BT master socket. Any ideas?

    6. #5
      RAVENSWORTHCASTLE's Avatar
      RAVENSWORTHCASTLE is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Angry Re: Echo on phones - sky broadband installed

      Quote Originally Posted by RAVENSWORTHCASTLE View Post
      Have just had sky broadband (base) installed and now get a lot of echo when using my phone (broadband on/off - no difference). Have moved/removed micro filters but no difference. Basically - you hear your own voice as an echo when speaking, but the person on the other end of the line does not hear the echo. Problem on both digital phones and old plug in type.
      Anyone have any ideas?
      Runs OK on BT master socket with normal phone but even on this socket you get echo with cordless digital phone - anyone any ideas?

    7. #6
      reddwarfcrew's Avatar
      reddwarfcrew is offline Sky User Moderator
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,074
      Thanks
      32
      Thanked 92 Times in 85 Posts

      Re: Echo on phones - sky broadband installed

      I'd guess that the wireless router is interfering.

      Try:

      a) switcing off the wireless signal. If that removes the echo then try
      b) changing the wireless channel until you find a channel that doesn't give interference.

    8. #7
      RAVENSWORTHCASTLE's Avatar
      RAVENSWORTHCASTLE is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Echo on phones - sky broadband installed

      I think it is fixed now - in the end I disconnected the phone line that runs to the Sky TV and the problem went away!

    9. #8
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Echo on phones - sky broadband installed

      did u have that going into the phone socket before the filter? if so, that was the problem...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    10. #9
      RAVENSWORTHCASTLE's Avatar
      RAVENSWORTHCASTLE is offline Sky User Member
      Exchange: 0191
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2007
      Posts
      5
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Echo on phones - sky broadband installed

      Yes - but when I tried it with the micro filter first in the socket it still gave echo - so have just left it disconnected!

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION