Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 4 of 4

    Network problems

    This is a discussion on Network problems within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; Hi Folks, I need some help on the following. Was previously for nearly 2 years, with another ISP (PlusNet); using ...

    1. #1
      tandt's Avatar
      tandt is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2007
      Posts
      12
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Network problems

      Hi Folks,

      I need some help on the following.

      Was previously for nearly 2 years, with another ISP (PlusNet); using Router Netgear 814; connected by hardwire (Ethernet), to “four” Pc; ALL working fine. Joined Sky Broadband recently; had line activated last Sat.; installed the Sky Broadband CD and that PC has web connection. But other “three” DO NOT; even after using Sky CD on each PC

      Checked and swooped around the Router Ports and also the cables but other PCs just complain, when Sky’s “IE” is launched displaying “this page can not be displayed”.
      Hence, one PC works fine and is live with Internet but NOT the other three.

      I do not think there are any hardware problems. But strongly feel that the Internet Connection needs new configuration on each PC, but Sky Broadband Tech. Team has not been of much help. I being not that PC literate am wandering if any of you can help and advise to get the other “three” PCs to connect to the net.

      Keep up the good work and the site is fabulous.

      Thanks & Regards,
      tandt


    2. Advertisement
    3. #2
      slinky's Avatar
      slinky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Feb 2007
      Posts
      118
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Network problems

      Are the link lights on the router lit up?
      I would try running the internet connection wizard on each pc with a problem to start off.

    4. #3
      Nigelh's Avatar
      Nigelh is offline Sky User Beta tester
      Exchange: Hitchin
      Broadband ISP: Mid
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: and Multiroom
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Hitchin
      Posts
      232
      Thanks
      5
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Network problems

      Did you also install the McAfee suite? I did, if so, you need to configure this on the first PC to accept the others. I know that should only apply to the workgroup, but I had a similar problem, and it wasn't until I resolved this that internet access was available. IIRC I looked on the McAfee web site for help.

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,132
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Network problems

      It looks like your PCs are not set to 'Obtain an IP address automatically'. To check this go to the Control Panel, open Network Connections, double click on your LAN connection and highlight 'Internet Protocol'. Click Properties and check that 'Obtain an IP address automatically' is selected. Also check that your firewalls are allowing access to 192.168.0.1, which is your router address.

      Most members on the forum do not advise using the Sky disk unless they want to run the AV.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION