Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 8 of 8

    How can i tell if i am on adsl2

    This is a discussion on How can i tell if i am on adsl2 within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; How can i tell if i am on adsl2 ??, cheers...

    1. #1
      rd100's Avatar
      rd100 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky max awaiting connection
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      34
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      How can i tell if i am on adsl2

      How can i tell if i am on adsl2 ??, cheers


    2. Advertisement
    3. #2
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts

      Re: How can i tell if i am on adsl2

      You need to get your detailed stats:

      PLEASE READ FIRST: How to obtain and post router stats

    4. #3
      rd100's Avatar
      rd100 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky max awaiting connection
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      34
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: How can i tell if i am on adsl2

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 3968 kbps 768 kbps
      Line Attenuation 62.0 db 31.5 db
      Noise Margin 7.5 db 8.0 db

    5. #4
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: How can i tell if i am on adsl2

      you're on g-dmt...

    6. #5
      rd100's Avatar
      rd100 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky max awaiting connection
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      34
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: How can i tell if i am on adsl2

      Full stats below, How come they did not put me on adsl2???,


      Status: Showtime Channel: INTR, Upstream rate = 768 Kbps, Downstream rate = 3968 Kbps
      Link Power State: L0
      Mode: G.DMT
      Channel: Interleave
      Trellis: ON
      Line Status: No Defect
      Training Status: Showtime
      Down Up
      SNR (dB): 6.9 8.0
      Attn(dB): 62.0 31.5
      Pwr(dBm): 18.9 12.5
      Max(Kbps): 4608 864
      Rate (Kbps): 3968 768
      G.dmt framing
      K: 125(0) 25
      R: 16 16
      S: 1 8
      D: 64 8
      ADSL2 framing
      MSGc: 1 1
      B: 125 25
      M: 1 8
      T: 1 1
      R: 16 16
      S: 1.1269 8.6153
      L: 1008 208
      D: 64 8
      Counters
      SF: 26405 26403
      SFErr: 0 0
      RS: 1795570 224425
      RSCorr: 37595 92
      RSUnCorr: 0 0

      HEC: 0 0
      OCD: 0 0
      LCD: 0 0
      Total Cells: 4205336 0
      Data Cells: 173355 0
      Drop Cells: 0
      Bit Errors: 0 0

      ES: 1 0
      SES: 1 0
      UAS: 21 0
      Total time = 7 min 56 sec
      SF = 26405
      CRC = 0
      LOS = 1
      LOF = 0
      ES = 1
      Latest 1 day time = 7 min 56 sec
      SF = 26405
      CRC = 0
      LOS = 1
      LOF = 0
      ES = 1
      Latest 15 minutes time = 7 min 56 sec
      SF = 26405
      CRC = 0
      LOS = 1
      LOF = 0
      ES = 1
      Previous 15 minutes time = 0 sec
      SF = 0
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0
      Previous 1 day time = 0 sec
      SF = 0
      CRC = 0
      LOS = 0
      LOF = 0
      ES = 0

    7. #6
      Saturday's Avatar
      Saturday is offline Sky User Super Mod
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      6,086
      Thanks
      20
      Thanked 52 Times in 47 Posts

      Re: How can i tell if i am on adsl2

      Quote Originally Posted by rd100 View Post
      How come they did not put me on adsl2???,
      Because with an attenuation of 62db ADSL2+ would not deliver a higher speed than G.DMT and would give a less stable connection.

    8. #7
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: LWWIL
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Now TV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      London
      Posts
      9,374
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: How can i tell if i am on adsl2

      what package you on? it doesn't say on ur handle.....but i'm guessing Max. As saturday said, with attenuation that high you're lucky that you're getting anything over 2MB - most lines like that are either very bad or a long way from their exchange

    9. #8
      rd100's Avatar
      rd100 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky max awaiting connection
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      May 2007
      Posts
      34
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: How can i tell if i am on adsl2

      Im on max package,

      As the crow flies i am 1.38km from the exchange but i know the cable to the exchange is ove 4km long and there are a lot of aluminium cables around here,

      On a speed test i am getting about 3.7mb but i have the modem right next to the master with dsl face plate which is only the other side of the wall to the outdoor BT drop box,



      Quote Originally Posted by IAmNotTheEnemy View Post
      what package you on? it doesn't say on ur handle.....but i'm guessing Max. As saturday said, with attenuation that high you're lucky that you're getting anything over 2MB - most lines like that are either very bad or a long way from their exchange

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION