Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 5 of 5

    Please help (wireless access)

    This is a discussion on Please help (wireless access) within the Sky Broadband help forums, part of the Sky Broadband help and support category; I have reciently moved from Virgin media broadband where i managed to setup my own wireless network without any problems ...

    1. #1
      The Mole's Avatar
      The Mole is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Please help (wireless access)

      I have reciently moved from Virgin media broadband where i managed to setup my own wireless network without any problems what so ever. However i have a problem with the netgear modem/router on sky.

      What i am trying to do is setup my games consoles for online access.

      I have an:

      Xbox 360 - with official wireless adapter
      Nintendo Wii
      Nintendo DS

      All consoles find the network and get a great signal but just can't connect to it, i have been trying to get this working for about a month now.

      I am starting to wonder if i need to do anything on my PC for the modem/router to accept the signal.

      All that has been done is when i got the kit from sky followed the setup instructions and ran the cd and i got an internet connection. Do i need to create a wireless network on my pc in order for the games consoles to get the signal?

      I have tried doing this (start, control panel, wireless setup wizard) i go through all that then it tells me to add the information to the devices manually (which i do) but i still can't connect.

      Please help

      PS my modem gets very hot is this nornal?


    2. Advertisement
    3. #2
      NewsreadeR's Avatar
      NewsreadeR is offline Site Founder
      Exchange: Marshalls Cross
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      St Helens
      Posts
      22,211
      Thanks
      108
      Thanked 373 Times in 304 Posts
      Blog Entries
      48

      Re: Please help (wireless access)

      PS my modem gets very hot is this nornal?
      Yes one of the features of a Netgear, in the box that the router came in there are 2 white plastic clips, attach these to the router so that it can stand up.




      ~ Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience ~

      Follow us on Twitter @skyuser

    4. #3
      GaryM's Avatar
      GaryM is offline Sky User Member
      Exchange: Didcot
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear DGN1000
      Sky TV: Sky+ box
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      South Oxfordshire
      Posts
      38
      Thanks
      0
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Please help (wireless access)

      The Sky router is set up to use WPA encryption as default. The first question that needs to be asked is whether any or all of your games consoles support WPA encryption? Forgive me if this sounds a stupid/obvious question as I'm not an gamer so I have no idea. Secondly, if your consoles do support WPA encryption then are you entering the correct network key when trying to establish a wireless connection to the router? Entry of an invalid key will prevent a proper connection being established.

    5. #4
      The Mole's Avatar
      The Mole is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      4
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Please help (wireless access)

      Sorry for taking so long to get back... Yes the Xbox 360 supports WPA filtering

    6. #5
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Please help (wireless access)

      Are your consoles showing in the router as attached devices? Do you have UPnP enabled? Try reserving the consoles MAC addresses in the LAN IP Setup.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION