Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
    Results 11 to 20 of 26

    Asus RT- AC68U

    This is a discussion on Asus RT- AC68U within the Sky Broadband (Fibre) Help forums, part of the Sky Broadband help and support category; guys have few question on what connection have to be connected while doing the following steps i have ordered the ...

    1. #11
      essa's Avatar
      essa is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2014
      Posts
      26
      Thanks
      3
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Asus RT- AC68U

      guys have few question on what connection have to be connected while doing the following steps

      i have ordered the BOT HG612 b3 unlocked modem should be with me tomorrow or on Saturday.

      the SKY-SR102 is on its way and im going to buy the Asus rt-AC68u on Saturday.

      sky fibre not sure when it goes live think 25 Fb.

      could i test my equipment before i go live on SUF .

      what would i need to do

      1.extract username and password from sky SR102 but do i need to connect the sky hub to extract ie. adsl connect from socket?

      i think i figured this out on my own, i have toconnect the Ethernet cable to the pc and download the wireshark program to my desktop, no adsl wire needed to extract password and username

      2. install firmware on Asus router but which one Asuswrt Merlin or dd-wrt, tomato and how would i do this, just connect power cable and upload firmware from the browser or do i need connect the adsl wire too?.

      2. insert password and username in the Asus router in the wan section and what other setting do i need to change - how would i do this connect adsl wire to the router or do i do this later in the step 4

      3 connect BOT modem to the master socket- do i need to do anything to the modem settings wise.

      4. connect the modem to the asus router- wut setting if any do i have to change i.e IP address etc?.

      just need to know how exactly what i have to do when i get alll my equipment together and in which order i have to do things and i have to test my equipment out just in case something is faulty before my SKY UNLIMITED FIBRE goes live..
      Last edited by essa; 14-02-14 at 10:01 AM.


    2. Advertisement
    3. #12
      stunew's Avatar
      stunew is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Buh SR102
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Feb 2014
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Asus RT- AC68U

      Quote Originally Posted by essa View Post
      guys have few question on what connection have to be connected while doing the following steps

      i have ordered the BOT HG612 b3 unlocked modem should be with me tomorrow or on Saturday.

      the SKY-SR102 is on its way and im going to buy the Asus rt-AC68u on Saturday.

      sky fibre not sure when it goes live think 25 Fb.

      could i test my equipment before i go live on SUF .

      what would i need to do

      1.extract username and password from sky SR102 but do i need to connect the sky hub to extract ie. adsl connect from socket?

      i think i figured this out on my own, i have toconnect the Ethernet cable to the pc and download the wireshark program to my desktop, no adsl wire needed to extract password and username

      2. install firmware on Asus router but which one Asuswrt Merlin or dd-wrt, tomato and how would i do this, just connect power cable and upload firmware from the browser or do i need connect the adsl wire too?.

      2. insert password and username in the Asus router in the wan section and what other setting do i need to change - how would i do this connect adsl wire to the router or do i do this later in the step 4

      3 connect BOT modem to the master socket- do i need to do anything to the modem settings wise.

      4. connect the modem to the asus router- wut setting if any do i have to change i.e IP address etc?.

      just need to know how exactly what i have to do when i get alll my equipment together and in which order i have to do things and i have to test my equipment out just in case something is faulty before my SKY UNLIMITED FIBRE goes live..
      Essa - Did you get this working? I'm having HUGE issues, did you change any of the BTO Modem Settings??

      - - - Updated - - -

      Essa - Did you get this working? I'm having HUGE issues, did you change any of the BTO Modem Settings??

    4. #13
      essa's Avatar
      essa is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Feb 2014
      Posts
      26
      Thanks
      3
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Asus RT- AC68U

      Quote Originally Posted by stunew View Post
      Essa - Did you get this working? I'm having HUGE issues, did you change any of the BTO Modem Settings??

      - - - Updated - - -

      Essa - Did you get this working? I'm having HUGE issues, did you change any of the BTO Modem Settings??
      hey Stunew

      sorry not yet, didn't order the Asus router yet saving moeny up for new gpu instead, the Sr102 router is doing orite for my purposes for wright now full wifi signal but in couple months im going to order the Asus router.

      may i ask what issue you are having maybe i can help.

    5. #14
      DirkTheDaring's Avatar
      DirkTheDaring is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Asus RT-AC68U
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2014
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Setup/Config Asus RT- AC68U Help and advise

      Did anyone get this router working with Sky Fibre? I have my username and password and upgraded to Merlin firmware but still can't get it working. Are there any clear step by step instructions anywhere ? Cheers

    6. #15
      whittall1's Avatar
      whittall1 is offline Sky User Member
      Exchange: 01905
      Broadband ISP: Sky Max
      Router: Non-Sky Router
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Mar 2009
      Posts
      25
      Thanks
      4
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Setup/Config Asus RT- AC68U Help and advise

      Hi,
      Can anyone advise me
      I thought that this router also replaces the Opeworld modem? if not, is there such a product?

    7. #16
      mattan's Avatar
      mattan is offline Sky User Member
      Exchange: SSSWN
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Oct 2012
      Posts
      489
      Thanks
      21
      Thanked 30 Times in 28 Posts

      Re: Setup/Config Asus RT- AC68U Help and advise

      Quote Originally Posted by whittall1 View Post
      Hi,
      Can anyone advise me
      I thought that this router also replaces the Opeworld modem? if not, is there such a product?
      I believe the "RT" model doesn't have a modem included, but the "DSL" model does. However, I don't think the latter works with Sky. I think I have read here others have found it difficult/unstable.

    8. The Following User Says Thank You to mattan For This Useful Post:

      whittall1 (27-11-14)

    9. #17
      jingars's Avatar
      jingars is offline Sky User Member
      Exchange: 01905
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jan 2011
      Posts
      50
      Thanks
      8
      Thanked 4 Times in 4 Posts

      Re: Setup/Config Asus RT- AC68U Help and advise

      Quote Originally Posted by DirkTheDaring View Post
      Did anyone get this router working with Sky Fibre? I have my username and password and upgraded to Merlin firmware but still can't get it working. Are there any clear step by step instructions anywhere ? Cheers
      Don't know if you are sorted - I hope that you are - but FYI I have my new RT-AC68U working in place of my Sky SR101 directly cabled to my BT Openreach modem on Merlin firmware (version 3.0.0.4.376.48_1). No need to clone the SR101's MAC in the Asus config, or put any quotes around the user ID and password string. Hopefully the attached screen print of the Asus' WAN config will assist.

      Asus RT- AC68U-merlinwanconfig.jpg

    10. The Following User Says Thank You to jingars For This Useful Post:

      ducati9981 (12-07-15)

    11. #18
      ducati9981's Avatar
      ducati9981 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2015
      Posts
      6
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Setup/Config Asus RT- AC68U Help and advise

      Hi Jingars

      I have the latest from Merlin Firmware 378.54.2 which I installed on the RT-AC68U router and followed your guidance & works a treat. Thank you.

    12. #19
      chrcol's Avatar
      chrcol is offline Sky User Member
      Exchange: Leics Central
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: 8800nl(bridge) + pfSense 2.4 N3150 unit + asus ac68 as WAP
      Sky TV: FreeSAT
      Join Date
      May 2007
      Location
      Leics
      Posts
      262
      Thanks
      12
      Thanked 8 Times in 8 Posts

      Re: Asus RT- AC68U

      did you have to clone the mac?

    13. #20
      ducati9981's Avatar
      ducati9981 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2015
      Posts
      6
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Asus RT- AC68U

      No cloning of MAC required chrcol, just username and password required and follow exact to Jingars picture.

     

     
    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION