Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 5 123 ... LastLast
    Results 1 to 10 of 47

    Sorry but I don't get it...

    This is a discussion on Sorry but I don't get it... within the Sky Broadband feedback forums, part of the Sky Broadband help and support category; I go to "my broadband" on sky and it says they tested my connection on 30/03/11 and below is what ...

    1. #1
      mcphailan's Avatar
      mcphailan is offline Senior Member
      Exchange: South Harrow
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2009
      Location
      Harrow
      Posts
      156
      Thanks
      32
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Sorry but I don't get it...

      I go to "my broadband" on sky and it says they tested my connection on 30/03/11 and below is what it says.

      I am on an LLU exchange, have "Sky Broadband Unlimited" so why-the-bleep has it been capped like this ?

      Connection details

      Your connection details
      Line connection testing completed on 30/03/2011

      Download Speed
      Your connection has been set to a download speed of up to
      3.0Mb (3072Kb)

      Upload Speed
      Your connection has been set to an upload speed of up to
      0.8Mb (800Kb)


    2. Advertisement
    3. #2
      I_Hate_Sky_Awnsers's Avatar
      I_Hate_Sky_Awnsers is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin Standard
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Virgin
      Join Date
      Mar 2011
      Posts
      965
      Thanks
      2
      Thanked 59 Times in 57 Posts

      Re: Sorry but I don't get it...

      Most likely reasons for the cap:

      1. Distance from the exchange
      2. Poor internal wiring.
      3. Poor outside line that has deteriorated over time.

      Can you post your Router Stats?
      Links Router Stats Useful Tutorials Speed Test Check For Test Socket Repetitive Electrical Impulse Noise

      Results from http://www.speed.io (Copied on 2011-04-08 16:36:58)
      Download: 50000 Kbit/s Upload : 4361 kbit/s Connects : 2446 conn/min Ping: 21 ms

    4. The Following User Says Thank You to I_Hate_Sky_Awnsers For This Useful Post:

      mcphailan (08-04-11)

    5. #3
      I_Hate_Sky_Awnsers's Avatar
      I_Hate_Sky_Awnsers is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin Standard
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Virgin
      Join Date
      Mar 2011
      Posts
      965
      Thanks
      2
      Thanked 59 Times in 57 Posts

      Re: Sorry but I don't get it...

      If you post your Router Stats we may be able to help you get more out of your connection.
      Links Router Stats Useful Tutorials Speed Test Check For Test Socket Repetitive Electrical Impulse Noise

      Results from http://www.speed.io (Copied on 2011-04-08 16:36:58)
      Download: 50000 Kbit/s Upload : 4361 kbit/s Connects : 2446 conn/min Ping: 21 ms

    6. #4
      mcphailan's Avatar
      mcphailan is offline Senior Member
      Exchange: South Harrow
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2009
      Location
      Harrow
      Posts
      156
      Thanks
      32
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sorry but I don't get it...

      Quote Originally Posted by I_Hate_Sky_Awnsers View Post
      If you post your Router Stats we may be able to help you get more out of your connection.
      Thx, will do when I get a few mins at home tonight.

    7. #5
      I_Hate_Sky_Awnsers's Avatar
      I_Hate_Sky_Awnsers is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin Standard
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Virgin
      Join Date
      Mar 2011
      Posts
      965
      Thanks
      2
      Thanked 59 Times in 57 Posts

      Re: Sorry but I don't get it...

      Quote Originally Posted by mcphailan View Post
      Thx, will do when I get a few mins at home tonight.
      Click on the link I posted and follow the Instructions.

      speed.io would only show if you are having a throughput issue.

      We need to be able to see your Attenuation and Noise Margin which are not provided by speedtesters.
      Links Router Stats Useful Tutorials Speed Test Check For Test Socket Repetitive Electrical Impulse Noise

      Results from http://www.speed.io (Copied on 2011-04-08 16:36:58)
      Download: 50000 Kbit/s Upload : 4361 kbit/s Connects : 2446 conn/min Ping: 21 ms

    8. The Following User Says Thank You to I_Hate_Sky_Awnsers For This Useful Post:

      mcphailan (08-04-11)

    9. #6
      mcphailan's Avatar
      mcphailan is offline Senior Member
      Exchange: South Harrow
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2009
      Location
      Harrow
      Posts
      156
      Thanks
      32
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sorry but I don't get it...

      here we go

      System Up Time 402:37:15
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 1292827 1466028 0 482 1458 256:09:08
      LAN 10M/100M 2538133 2188838 0 1685 510 402:37:12
      WLAN 11M/54M 76548 0 0 9 0 402:37:05

      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 3071 kbps 796 kbps
      Line Attenuation 39.0 db 22.9 db
      Noise Margin 11.9 db 10.5 db

    10. #7
      I_Hate_Sky_Awnsers's Avatar
      I_Hate_Sky_Awnsers is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin Standard
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Virgin
      Join Date
      Mar 2011
      Posts
      965
      Thanks
      2
      Thanked 59 Times in 57 Posts

      Re: Sorry but I don't get it...

      With your attenuation you should be getting around 8-10Mb

      There is room for improvement as it currently stands.

      How is your current setup?

      Is it master soctet> microfilter > sky supplied ADSL cable > router?

      Do you have a test socket?
      Links Router Stats Useful Tutorials Speed Test Check For Test Socket Repetitive Electrical Impulse Noise

      Results from http://www.speed.io (Copied on 2011-04-08 16:36:58)
      Download: 50000 Kbit/s Upload : 4361 kbit/s Connects : 2446 conn/min Ping: 21 ms

    11. #8
      mcphailan's Avatar
      mcphailan is offline Senior Member
      Exchange: South Harrow
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2009
      Location
      Harrow
      Posts
      156
      Thanks
      32
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sorry but I don't get it...

      master socket has THREE leads from it:-
      1) a microfilter going to a telephone
      2) long telephone extension cable going upstairs and then this has a microfilter going to the router via sky ADSL cable
      3) telephone cable going to sky box; this might not have a microfilter (have to dig behind tv to check)

      Yes, I do have a test socket

      Thanks again.

    12. #9
      I_Hate_Sky_Awnsers's Avatar
      I_Hate_Sky_Awnsers is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Virgin Standard
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Virgin
      Join Date
      Mar 2011
      Posts
      965
      Thanks
      2
      Thanked 59 Times in 57 Posts

      Re: Sorry but I don't get it...

      Can you remove the extension and bring the router downstairs and connect it with the Sky supplied ADSL cable?

      Extensions should never be used to connect the router.

      After removing the extension can you ensure that only the phone and broadband are connected to the master socket. Disconnect the Sky TV for now.

      Once that has been done can you repost your stats.
      Links Router Stats Useful Tutorials Speed Test Check For Test Socket Repetitive Electrical Impulse Noise

      Results from http://www.speed.io (Copied on 2011-04-08 16:36:58)
      Download: 50000 Kbit/s Upload : 4361 kbit/s Connects : 2446 conn/min Ping: 21 ms

    13. #10
      mcphailan's Avatar
      mcphailan is offline Senior Member
      Exchange: South Harrow
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2009
      Location
      Harrow
      Posts
      156
      Thanks
      32
      Thanked 1 Time in 1 Post

      Re: Sorry but I don't get it...

      Quote Originally Posted by I_Hate_Sky_Awnsers View Post
      Can you remove the extension and bring the router downstairs and connect it with the Sky supplied ADSL cable?

      Extensions should never be used to connect the router.

      After removing the extension can you ensure that only the phone and broadband are connected to the master socket. Disconnect the Sky TV for now.

      Once that has been done can you repost your stats.
      Thanks, will try that tomorrow, am VERY curious. Not sure what I can do if better, cos PC (no laptop I'm afraid) is upstairs, master socket downstairs. Suppose could use wireless for PC if bought wireless adaptor?

     

     
    Page 1 of 5 123 ... LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION