Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
    Results 21 to 30 of 49

    Sky - are they capping?

    This is a discussion on Sky - are they capping? within the Sky Broadband feedback forums, part of the Sky Broadband help and support category; They're undoubtedly penalising some of us. I think anyone who pushes their downloading to the limit is being throttled back ...

    1. #21
      JaXanim's Avatar
      JaXanim is offline Sky User Member
      Exchange: A Galaxy near you
      Broadband ISP: Connect
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      130
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      They're undoubtedly penalising some of us. I think anyone who pushes their downloading to the limit is being throttled back from around 6pm till 11pm daily. This has been happening to me since last September. However, I accept their action as the price I pay for high usage. Throughout the night, my torrent rates soar nicely.

      What I find rather annoying though is Sky's inclusion of my email connection in the sanction. These days I cannot even log on the Sky's email server, never mind send/receive anything. This changes at 11pm, when everything switches back to normal. They'll be sending round the heavy mob next.

      JaX (8mb Connect)


    2. Advertisement
    3. #22
      steve16751's Avatar
      steve16751 is offline Sky User Member
      Exchange: newas
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2008
      Location
      washington
      Posts
      2,867
      Thanks
      1
      Thanked 25 Times in 25 Posts

    4. #23
      JaXanim's Avatar
      JaXanim is offline Sky User Member
      Exchange: A Galaxy near you
      Broadband ISP: Connect
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Apr 2007
      Posts
      130
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      Thanks steve16751, I've been following the situation on and off for months. Seems to me that basically, it's tuff luck Connect customers, especially torrent fans. I accept the facts and use the dark hours to do my stuff.
      JaX

    5. #24
      Keefstank's Avatar
      Keefstank is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid/Everyday
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      16
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      Changed my BB to Sky in May and other than a mix up with my package was very happy with the speed. I am a fair distance (over 2 miles I think) from the local exchange but I was getting speeds of over 2mb which is the best I have ever had. In the last few weeks I noticed a drop in speed so contacted them and they replied on 1st July to say that they had re-calibtrated my connection to push it back to over 2mb. My own check came in at 1.8mb but I wasn't going to quibble. That is until the speed steadily decreased further to under 1mb and has now settled at a paltry 500k.

      I spent about 90 mins on the phone to Sky yesterday, intially with 2 different tec support people who continually spouted that my line was only capable of carrying 500k. I told them that this clearly wasn't the case seeing as I had received a faster speed and their records would confirm that. The 3rd person eventually transferred me to a higher level tec support who was no more helpful and fed me the same rubbish and even indicated that it may be due to line degradation!

      At the end he has advised me that it will be referred to their BT escallations team who will run further checks and contact me within 48 hours.

      Reason for my post other than to let off steam is to see if anyone can give me a sensible explanation for this problem.

      I have read a few posts about Sky limiting bandwidth / d/l speeds etc so I am just wondering if they are trying to fob me off in the hope that I will go away and be grateful for my half a meg speed.

      I have bad feeling that once the checks are done they will insist that there is nothing more they can do which I may have to reluctantly accept but I would at least like an explanation from them as to why this has happened.

      Here is their email of 1st July:

      I have Re-calibrated your broadband speed for a better and more stable connection
      Your line can handle up to 2304 kbps> your line was previously set just over 1 meg
      Your speed has now doubled for you since i adjusted your line


      As you are quite far from your exchange your old speed was just over 1 meg and you are now getting over 2 meg



      Port Status Up
      Trained In Download Speed 2304 Kbps
      Trained In Upload Speed 416 Kbps
      Configured Download Speed 2592 Kbps
      Configured Upload Speed 416 Kbps
      Max Attainable Rate Down 2559 Kbps


      And here are my subsequent reports:

      5th July

      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 192466 139525 0 0 288 3:50:16
      LAN 149787 204068 0 372 0 3:51:35
      WLAN 0 0 0 0 0 3:51:07
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 736 kbps 416 kbps
      Line Attenuation 63.0 db 31.5 db
      Noise Margin 10.6 db 23.0 db

      10th July
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 17471 20270 0 0 0 2:18:57
      LAN 20893 18638 0 0 0 2:20:20
      WLAN 0 0 0 0 0 2:19:52
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 512 kbps 128 kbps
      Line Attenuation 63.0 db 31.5 db
      Noise Margin 10.5 db 29.0 db

      Any help appreciated.

    6. #25
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSOAK
      Broadband ISP: NowTV Fab Fibre
      Router: NowTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Oakhill, Somerset
      Posts
      9,375
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      you're not capped, or not by much anyway...what's your noise margin like in your test socket...cause as you've got the proof that Sky sent you showing in sync over 2Mbps then it must be something your end...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    7. #26
      Keefstank's Avatar
      Keefstank is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid/Everyday
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      16
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      Haven't got a report for the test socket though I know that speed stayed the same. Why are they telling me it's the line then? If it was at my end then surely they should still report it as being capable of 2mb even if it's not currently carrying it. Everything has been tested at my end.

    8. #27
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSOAK
      Broadband ISP: NowTV Fab Fibre
      Router: NowTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Oakhill, Somerset
      Posts
      9,375
      Thanks
      3
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      put it in the test socket - speed will stay the same but noise margin will hopefully shoot up...that would show you're capped but i can't see how Sky could send you proof of syncing @ 2Mbps and you not see it your end - unless you got caught by the auto-regrade after they did the config...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    9. #28
      Keefstank's Avatar
      Keefstank is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid/Everyday
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      16
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      Thanks for your replies. Here are the stats from the test socket:

      Router Statistics
      System Up Time: 2:06:57
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 158 158 0 2553 10992 0:00:32
      LAN 1762 1887 0 11368 2937 2:06:57
      WLAN 0 0 0 0 0 2:06:30
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 512 kbps 128 kbps
      Line Attenuation 62.0 db 31.5 db
      Noise Margin 26.5 db 28.0 db

      Noise Margin has increased so does this mean I'm capped? If there was a technical issue then surely Sky would maintain that the line is fine for 2mb rather than insisting I can only get 0.5 mb on it.

    10. #29
      Andy17's Avatar
      Andy17 is offline Sky User Member
      Exchange: Woodhouse (SLWD)
      Broadband ISP: Sky Fiber Max
      Router: Sky Q Hub
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2007
      Posts
      1,373
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      Quote Originally Posted by Keefstank View Post
      Thanks for your replies. Here are the stats from the test socket:

      Router Statistics
      System Up Time: 2:06:57
      Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time
      WAN PPPoA 158 158 0 2553 10992 0:00:32
      LAN 1762 1887 0 11368 2937 2:06:57
      WLAN 0 0 0 0 0 2:06:30
      ADSL Link Downstream Upstream
      Connection Speed 512 kbps 128 kbps
      Line Attenuation 62.0 db 31.5 db
      Noise Margin 26.5 db 28.0 db

      Noise Margin has increased so does this mean I'm capped? If there was a technical issue then surely Sky would maintain that the line is fine for 2mb rather than insisting I can only get 0.5 mb on it.
      I would buy a filtered faceplate then phone sky and have the cap lifted, or just remove the ring wire from terminal 3 on all your phone sockets.

    11. #30
      Keefstank's Avatar
      Keefstank is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Mid/Everyday
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2009
      Posts
      16
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      A final question. Assuming the line is good for 2mb and that Sky are capping, presumably an independent check (via broadbandchecker.co.uk) should still return a potential speed of 2mb? Or would Sky's cap affect the check in this regard? For info it has returned a result of only 0.5mb.

     

     
    Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION