Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
    Results 11 to 20 of 49

    Sky - are they capping?

    This is a discussion on Sky - are they capping? within the Sky Broadband feedback forums, part of the Sky Broadband help and support category; Tier 1 is Sky first line of support, who filter out problems before passing what they consider necessary on to ...

    1. #11
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      Tier 1 is Sky first line of support, who filter out problems before passing what they consider necessary on to the main support called CST. Hopefully one of the others will give you a pointer on what to say when you are told your line can't take any more. With a bit of luck you may even get to speak to them and they will sort you out.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.






    2. Advertisement
    3. #12
      Togsie's Avatar
      Togsie is offline Sky User Member
      Exchange: 01344
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      20
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      OK,

      so what do I say to Tier 1 and how do I respond when they say that my line will only support .5mbs? And how do I respond if they wont escalate my query?

      Regards
      Togsie

    4. #13
      IWasNotTheEnemy's Avatar
      IWasNotTheEnemy is offline Sky User Member
      Exchange: SSRAD
      Broadband ISP: NOWTV Fab Fibre
      Router: NOWTV Hub 2
      Sky TV: NowTV
      Join Date
      Apr 2007
      Location
      Peasedown St. John, Bath
      Posts
      9,377
      Thanks
      4
      Thanked 122 Times in 121 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      all they need to check is the max attainable rate in swish (a tool used to see current line speed)...they should see it's a good 2-3Mbps over your current speed and put you through...if not, then you'll need to try again until you get someone with the common sense to see what's wrong...
      -------------------------------------------



      Useful Sticky: - How To Obtain Your Router Stats, BT Speed Test, Check For Test Socket

    5. #14
      Togsie's Avatar
      Togsie is offline Sky User Member
      Exchange: 01344
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      20
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      I cant even get them on the phone now, I tried the 08442 410515 no, option 3 then option 2 and then get cut off (twice). Anyone know of a direct number that I can use. arhhhh

    6. #15
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      Try calling later, after 1030pm, you have more chance of getting a result. You might even get an agent that knows about the 'swish' tool and can even see past the end of their nose.

      There is only one number for Sky BB support unfortunately.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    7. #16
      Togsie's Avatar
      Togsie is offline Sky User Member
      Exchange: 01344
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V2 DG934G
      Sky TV:
      Join Date
      Jul 2008
      Posts
      20
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      Hi,

      after all of your help I thought I should post and let you know the outcome of my little problem.

      I finally got the Tier 1 people to escalate my call to the CST. They said that they would call me within 24hrs, they actually called me after 10 mins and couldn't have been more helpful.

      They confirmed that my line had been capped at .5mb, when I asked why he said that it had happened after a "bulk retraining exercise". Could this explain why others are having similar problems?

      There was also a bit of a bonus because during the testing we discovered that I could actually get a 4mb connection at my master test socket.

      So all's well that ends well. It seems that once you manage to get past the Tier1 mob and get to talk to the CST they are actually quite helpful.

      Regards.
      Togsie.

    8. #17
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      CST are probably as good as any broadband support section, the problem is getting to them.

      Post your stats now and lets have a look at them.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    9. #18
      saadjay's Avatar
      saadjay is offline Sky User Member
      Exchange: Victoria
      Broadband ISP: Bethere
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2009
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      yes they do cap

    10. #19
      PaulSky's Avatar
      PaulSky is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Sep 2007
      Location
      Essex
      Posts
      4,202
      Thanks
      0
      Thanked 16 Times in 16 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      Sky only "Cap" if an issue is seen that is causing unstable internet connectivity, they don't so it for the sake of it.

    11. #20
      Smithy99's Avatar
      Smithy99 is offline Sky User Member
      Exchange: Irby
      Broadband ISP: Max
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Jun 2007
      Location
      Wirral
      Posts
      6,739
      Thanks
      0
      Thanked 57 Times in 57 Posts

      Re: Sky - are they capping?

      Quote Originally Posted by saadjay View Post
      yes they do cap
      Not if you have a good line. Stop trolling.

     

     
    Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION