Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 2 of 2

    Aiport and sky router

    This is a discussion on Aiport and sky router within the Mac users forums, part of the Sky Broadband help category; Hi there, Firstly a Happy new year to you all. Q. Having booted the IMac I always have to restart ...

    1. #1
      iMacUser's Avatar
      iMacUser is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Base
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Jan 2007
      Posts
      2
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Question Aiport and sky router

      Hi there,

      Firstly a Happy new year to you all.

      Q. Having booted the IMac I always have to restart Airport to establish a connection with the router. Despite having played with the configuration settings as per the help I am having no luck with Airport connecting to the router automatically.

      Any ideas?

      OS version 10.4.8


    2. Advertisement
    3. #2
      flogster's Avatar
      flogster is offline Sky User Member
      Exchange: Ewell
      Broadband ISP: Max
      Router:
      Sky TV:
      Join Date
      Aug 2006
      Location
      Epsom, Surrey
      Posts
      63
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts
      Quote Originally Posted by iMacUser View Post
      Hi there,

      Firstly a Happy new year to you all.

      Q. Having booted the IMac I always have to restart Airport to establish a connection with the router. Despite having played with the configuration settings as per the help I am having no luck with Airport connecting to the router automatically.

      Any ideas?

      OS version 10.4.8

      I had the same situation occasionally as well. I'd log in, see the airoprt icon as being with a full signal, yet wouldn't be able to access the net. So I'd turn airport off and on again and it'd work.

      However, my set up is now this, I have a netgear wired router plugged in, with an ethernet going into a linksys wireless router, working as a gateway in effect.

      So what I did was enter the ip information in System Preferences>Network>Airport/TCP/IP info manually with DNS Servers also entered.

      Since then it's worked okay with the need to restart airport.

      Under Configure IPv4, I selected Manually and went from there.

      Hope this is of some use.

      17" Intel iMac Mutts Nuts - OS 10.4.8
      (also running Windows via Boot Camp)

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION