Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 8 of 8

    Is there any way to know which ping I HAD, if I get SKY...

    This is a discussion on Is there any way to know which ping I HAD, if I get SKY... within the Gaming on Sky forums, part of the Sky Broadband help category; So basically that the title says xDD Is there any way to know how much ping I had if I ...

    1. #1
      tuexnovia's Avatar
      tuexnovia is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2011
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Is there any way to know which ping I HAD, if I get SKY...

      So basically that the title says xDD

      Is there any way to know how much ping I had if I had contract with you?

      And if I move out is coz my company is limiting me everyday between 17:00 to 00:00...

      They excuse is that a lot of people in my area is connected and they have to do that, then I can't play properly coz I can't ... 400 PING... impossible...


      Thanks and let see what you say xDDD


    2. Advertisement
    3. #2
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      27,895
      Thanks
      810
      Thanked 2,194 Times in 2,064 Posts

      Re: Is there any way to know which ping I HAD, if I get SKY...

      Sky can offer to place you on a Gaming Profile.

      This will reduce your Ping times.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    4. #3
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Is there any way to know which ping I HAD, if I get SKY...

      Is there any way to know how much ping I had if I had contract with you?
      This is an unofficial support site, the answers you get are personal opinions and not coming from Sky.

      The first thing you should do is find out if your exchange has been enabled by Sky. If it has not, forget it, the package you will be offered, Connect, will probably be worse than the one you are on.

      Pings on Sky LLU seem to vary from low 20s to 40s on the gamer profile, most being in the middle.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    5. #4
      imdag2's Avatar
      imdag2 is offline Sky User Member
      Exchange: LNUPK
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+HD 1Tb
      Join Date
      Feb 2010
      Posts
      146
      Thanks
      0
      Thanked 3 Times in 3 Posts

      Re: Is there any way to know which ping I HAD, if I get SKY...

      your profile indicates you are a sky unlimited user, is this correct or been mistakenly put on.

      if you do get sky unlimited, you can ask to be put on a gamer profile and receive a ping similar to mine, i personally did not ask to be put on gamer profile but since i asked for a speed increase sky must have put me on gamer profile witch i am im very pleased with, having the nice ping of around 20 has made gaming very much easier and given me the upper hand many times.

      FTTC Connection: download:40,000. upload:10,000. 5ms ping
      ADSL Speed:
      Connection Speed 18013 kbps 1087 kbps 16db 7db attenuation7db 7db noise
      Download: 15351 Kbit/s
      Upload : 957 kbit/s
      Connects : 2891 conn/min Ping: 19 ms

    6. #5
      User05's Avatar
      User05 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2008
      Posts
      3,030
      Thanks
      0
      Thanked 171 Times in 164 Posts

      Re: Is there any way to know which ping I HAD, if I get SKY...

      'Gamer profiles' are just max delays set to 8ms, which DLM usually does in most cases for stable lines.

    7. #6
      tuexnovia's Avatar
      tuexnovia is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Oct 2011
      Posts
      7
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Is there any way to know which ping I HAD, if I get SKY...

      OK thanks, with virgin I have now 15... in most of the games but my company between 17:00 and 01:00 IS **** in my area...

      400 Ping 1 MB everyday...

    8. #7
      Shonk's Avatar
      Shonk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Asus RT-AC88U
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Mar 2010
      Posts
      1,460
      Thanks
      7
      Thanked 118 Times in 113 Posts

      Re: Is there any way to know which ping I HAD, if I get SKY...

      Virgin is 6ms to the first hop when there's no problems
      Sky on max delays 8 is 18.5-22.5ms to the first hop depending on inpulse
      noise protection being on/off and interleave depth the modem handshakes at

    9. #8
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Is there any way to know which ping I HAD, if I get SKY...

      400 Ping 1 MB everyday..
      That suggests you may be on Virgin ADSL as opposed to cable, which is comparable to Sky's Connect package. If that is the case, check if you can get Sky Unlimited, if you can I would recommend moving as it is superior to any of the ADSLMax packages.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION