Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 8 of 8

    Ps3 & dns ?

    This is a discussion on Ps3 & dns ? within the Gaming on Sky forums, part of the Sky Broadband help category; Have followed instructions on putting primary/secondry DNS into PS3 but don't i need to put them into my router also?...

    1. #1
      moosie's Avatar
      moosie is offline Sky User Member
      Exchange: NSIUR
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2010
      Location
      N.E Scotland
      Posts
      57
      Thanks
      37
      Thanked 3 Times in 1 Post

      Question Ps3 & dns ?

      Have followed instructions on putting primary/secondry DNS into PS3 but don't i need to put them into my router also?


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Ps3 & dns ?

      No, the device will always over-ride the router in this respect.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      moosie (24-10-10)

    5. #3
      moosie's Avatar
      moosie is offline Sky User Member
      Exchange: NSIUR
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2010
      Location
      N.E Scotland
      Posts
      57
      Thanks
      37
      Thanked 3 Times in 1 Post

      Re: Ps3 & dns ?

      Thanks, most helpfull as usual.

    6. #4
      moosie's Avatar
      moosie is offline Sky User Member
      Exchange: NSIUR
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2010
      Location
      N.E Scotland
      Posts
      57
      Thanks
      37
      Thanked 3 Times in 1 Post

      Re: Ps3 & dns ?

      can i also ask if someone could confirm something for me.If i have enabled DMZ in my router does that now mean i don't have to bother opening any ports to specific game servers?

    7. #5
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Ps3 & dns ?

      It should as it is bypassing the firewall of the router. Very dangerous used on a PC without a good firewall.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #6
      moosie's Avatar
      moosie is offline Sky User Member
      Exchange: NSIUR
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2010
      Location
      N.E Scotland
      Posts
      57
      Thanks
      37
      Thanked 3 Times in 1 Post

      Re: Ps3 & dns ?

      do you think that macafee internet security would protect the pc??used thru a router with DMZ enabled.

    9. #7
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Ps3 & dns ?

      I have no personal experience, but the 2010 version is highly rated and should do the job.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    10. The Following User Says Thank You to Isitme For This Useful Post:

      moosie (26-10-10)

    11. #8
      moosie's Avatar
      moosie is offline Sky User Member
      Exchange: NSIUR
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2010
      Location
      N.E Scotland
      Posts
      57
      Thanks
      37
      Thanked 3 Times in 1 Post

      Re: Ps3 & dns ?

      Thanx..

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION