Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 8 of 8 FirstFirst ... 678
    Results 71 to 78 of 78

    Setting up Xbox 360 and Netgear V1 router for Xbox Live

    This is a discussion on Setting up Xbox 360 and Netgear V1 router for Xbox Live within the Gaming on Sky forums, part of the Sky Broadband help category; Oops, I meant not being sent out (afaik)...

    1. #71
      andrewjr's Avatar
      andrewjr is offline Sky User Member
      Exchange: NDSIT
      Broadband ISP: NowTV 40/10 & VM 200 Gamer
      Router: Netgear R7000 with XWRT-Vortex
      Sky TV: Other
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      1,233
      Thanks
      27
      Thanked 140 Times in 107 Posts

      Oops, I meant not being sent out (afaik)


    2. Advertisement
    3. #72
      andrewjr's Avatar
      andrewjr is offline Sky User Member
      Exchange: NDSIT
      Broadband ISP: NowTV 40/10 & VM 200 Gamer
      Router: Netgear R7000 with XWRT-Vortex
      Sky TV: Other
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      1,233
      Thanks
      27
      Thanked 140 Times in 107 Posts

      Re: Setting up Xbox 360 and Netgear V1 router for Xbox Live

      hi all,

      I have just update the guide. If any spots any mistakes please let me know

      EDIT: could one of the mods please change the thread title to: Setting up Xbox 360 and Sagem outers for Xbox Live

    4. #73
      andyg2012's Avatar
      andyg2012 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      1
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Thumbs up Re: Setting up Xbox 360 and Sagem routers for Xbox Live

      Quote Originally Posted by andrewjr View Post
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      EDIT: I have now updated the guide to reflect the current Xbox 360 dashboard and the Sagem routers. This guide will still help those that have the other routers but some things will be named slightly different and may be in a different place
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


      Hi people, I have decided to attempt at writing a guide to set up your DG834GT V1 router with Xbox live to enable you to get an open NAT status.

      Please note that the steps in this guide are how I have set my Xbox 360 and my router up (wired) as like many others I had a problem with UPnP. There are, however, other ways to get an open NAT status but this method has and still is working for me.

      This guide also assumes that you have not changed any of the ip address settings within the console itself and have everything set to automatic.

      1. Get your Xbox 360’s mac address.
      a. go to settings
      b. go to system
      c. go to network settings
      d. select either wired network or wireless network
      e. go to configure network
      f. go to additional settings
      g. go to advanced settings
      h. write down the mac address for your Xbox
      i. leave your Xbox on


      2. The router – add XBOX 360 to the reservation table
      a. log into your router http://192.168.0.1 (default setting)
      b. At the top click advanced
      c. click LAN IP Setup.
      d. Under address reservation click add
      e. Under address reservation table find your Xbox 360’s mac address and click the radio button to the left of it. This will automatically enter the information into the boxes below the reservation table.
      f. For the ip address change the last few digits to 101. i.e. 192.168.0.101 (this will be you ip address for your Xbox.
      g. Rename the device name to Xbox360.
      h. Click add.


      3. The router – port forwarding the require ports part 1


      Xbox live requires 5 ports to be open. UDP 53, TCP 53, UDP 88, UDP 3074 & TCP 3074
      a. At the top click security.
      b. click services
      b. Click add add custom service.
      c. Under service definition you need to fill the boxes in as follows:
      Name: XBL1
      Type: UDP
      Start Port: 88
      Finish Port: 88
      d. Once complete click apply.
      e. Repeat steps b to d for the remaining ports that need opening as follows
      Name: XBL2
      Type: UDP
      Start Port: 3074
      Finish Port: 3074

      Name: XBL3
      Type: TCP
      Start Port: 3074
      Finish Port: 3074

      Name: XBL4
      Type: TCP
      Start Port: 53
      Finish Port: 53

      Name: XBL5
      Type: UDP
      Start Port: 53
      Finish Port: 53


      4. The router – port forwarding the require ports part 2
      a. At the top click firewall rules.
      b. Under inbound services click add.
      c. Click the drop down box at the top for service and select XBL1
      d. Enter your Xbox’s IP address in the boxes for send to lan server 192.168.0.101
      e. Click apply
      f. Repeat steps b to e for XBL2 ,XBL3, XBL4 & XBL5


      Your Xbox Live ports are now configured, grab you Xbox controller for the next part


      5. The Xbox
      a. Reboot your Xbox.
      b. go to system settings
      c. go to network settings
      d. Go to test Xbox LIVEconnection.
      e. This should now have passed all the tests and reported that Xbox LIVE is up and running


      Job Done

      p.s please feel free to leave me any comments regarding this little guide.

      regards,

      andrewjr

      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      EDIT: I have now updated the guide to reflect the current Xbox 360 dashboard and the Sagem routers. This guide will still help those that have the other routers but some things will be named slightly different and may be in a different place
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Hi i just wanted to say thanks alot i have been having alot of problems on call of duty 3 saying nat type moderate and now it says open so thanks also i'm not sure which of the two netgear routers i have got so selected any,i just want to ask a couple of questions please now i have done this it wont affect any of my other wireless devices will it eg fones,lappys and also when i reset the router or switch it off will it reset the setting and one last thing lol this wont make my wifi any less secure will it
      Thank You

    5. #74
      Afterburner83's Avatar
      Afterburner83 is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Netgear V1 DG834GT
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jan 2013
      Posts
      1
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Setting up Xbox 360 and Netgear V1 router for Xbox Live

      Hi there great thread, could you be able to tell me how I could do this for a second Xbox in the house as if tried to but it WO t let me as it is already set up on my xbox

    6. #75
      andrewjr's Avatar
      andrewjr is offline Sky User Member
      Exchange: NDSIT
      Broadband ISP: NowTV 40/10 & VM 200 Gamer
      Router: Netgear R7000 with XWRT-Vortex
      Sky TV: Other
      Join Date
      Sep 2006
      Posts
      1,233
      Thanks
      27
      Thanked 140 Times in 107 Posts

      Re: Setting up Xbox 360 and Netgear V1 router for Xbox Live

      Quote Originally Posted by andyg2012 View Post
      Hi i just wanted to say thanks alot i have been having alot of problems on call of duty 3 saying nat type moderate and now it says open so thanks also i'm not sure which of the two netgear routers i have got so selected any,i just want to ask a couple of questions please now i have done this it wont affect any of my other wireless devices will it eg fones,lappys and also when i reset the router or switch it off will it reset the setting and one last thing lol this wont make my wifi any less secure will it
      Thank You
      no the settings will be retained if you turn the router off or reboot it. having the ports open will not affect your security.

      Quote Originally Posted by Afterburner83 View Post
      Hi there great thread, could you be able to tell me how I could do this for a second Xbox in the house as if tried to but it WO t let me as it is already set up on my xbox
      i dont believe its possible set this up for a 2nd xbox on this router. maybe putting the 2nd xbox in the DMZ might work, but i'm not sure. they may be some answers for this contained in earlier posts of this thread

    7. #76
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Setting up Xbox 360 and Netgear V1 router for Xbox Live

      i'm not sure which of the two netgear routers i have got so selected any
      DG834GT = White, with external aerial. Original router supplied by Sky.
      DG934G = Black/Grey, with internal aerial.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #77
      STEMBOB's Avatar
      STEMBOB is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Nov 2011
      Posts
      15
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Setting up Xbox 360 and Sagem routers for Xbox Live

      Hi

      query on part 4.
      FIREWALL RULES

      Block always or Allow always?????(drop down menu) sage com fast 2504n router

      many thanks


      4. The router – port forwarding the require ports part 2
      a. At the top click firewall rules.
      b. Under inbound services click add.
      c. Click the drop down box at the top for service and select XBL1
      d. Enter your Xbox’s IP address in the boxes for send to lan server 192.168.0.101
      e. Click apply
      f. Repeat steps b to e for XBL2 ,XBL3, XBL4 & XBL5

    9. #78
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,131
      Thanks
      64
      Thanked 1,641 Times in 1,602 Posts

      Re: Setting up Xbox 360 and Netgear V1 router for Xbox Live

      Block always or Allow always?????(drop down menu) sage com fast 2504n router
      By default the router is set to Block Always, so to open the port it has to be Allow Always or Allow by Schedule, which ever you want.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 8 of 8 FirstFirst ... 678

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION