Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 14
    Like Tree1Likes

    how to app cable to LNB

    This is a discussion on how to app cable to LNB within the Freesat forums, part of the Sky & Sky+ TV category; how can i get Access to Lnb Screw this freesat in the bedroom Got my ladder And the cable one ...

    1. #1
      Steele11's Avatar
      Steele11 is offline Sky User Member
      Exchange: Halfway
      Broadband ISP: Sky Fibre Max
      Router: sky Q hub
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Location
      Glasgow
      Posts
      158
      Thanks
      49
      Thanked 1 Time in 1 Post
      Blog Entries
      1

      how to app cable to LNB

      how can i get Access to Lnb Screw this freesat in the bedroom Got my ladder And the cable one I don't know how to set this up Two sky satellite dish It's my neighbours dish i ask if it ok to use it too By how to access it and don't want to break it is it's not mine Does the bottom Push up off or something
      Click image for larger version. 

Name:	photo.JPG 
Views:	903 
Size:	148.6 KB 
ID:	4546
      Last edited by Steele11; 31-08-13 at 09:10 PM. Reason: wrong spelling in the heading


    2. Advertisement
    3. #2
      seawright's Avatar
      seawright is offline Sky User Member
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      3,456
      Thanks
      65
      Thanked 379 Times in 369 Posts

      Re: how to app cable to LNB

      Cable cover slides into LNB body to expose connectors. Minimal force is required though it is probably best to hold LNB with other hand to prevent stress on LNB arm from causing misalignment. Use silicone grease to lubricate threads when making connection. This also helps to keep out moisture and prevent corrosion. After connecting plugs, slide cover down again to cover connectors.
      Steele11 likes this.

    4. The Following User Says Thank You to seawright For This Useful Post:

      Steele11 (01-09-13)

    5. #3
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: how to app cable to LNB

      For safety ask your neighbour to switch of the Sky box and disconnect it from the power when you are working on the LNB.

      ...............and get someone to hold the ladder.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #4
      Steele11's Avatar
      Steele11 is offline Sky User Member
      Exchange: Halfway
      Broadband ISP: Sky Fibre Max
      Router: sky Q hub
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Location
      Glasgow
      Posts
      158
      Thanks
      49
      Thanked 1 Time in 1 Post
      Blog Entries
      1

      Re: how to app cable to LNB

      Cheers guys for the comments definitely will get my wife to hold the latter seawright and Isitme Thanks for telling me how to do this I need to Do it next week to Order yet silicone grease Is it just on the lnb Screw bit silicone grease Very little Required?

    7. #5
      seawright's Avatar
      seawright is offline Sky User Member
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Jul 2012
      Posts
      3,456
      Thanks
      65
      Thanked 379 Times in 369 Posts

      Re: how to app cable to LNB

      A small tube should be more than sufficient.

    8. #6
      MartinP's Avatar
      MartinP is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Slingbox
      Join Date
      Dec 2009
      Location
      A small Greek isand
      Posts
      475
      Thanks
      7
      Thanked 19 Times in 19 Posts

      Re: how to app cable to LNB

      A 10 gm economy syringe will be more than enough and be sure to coat all bare copper wires to prevent corrosion. See "How to fit an F plug" http://www.satcure.co.uk/tech/fconn.htm

      Be aware that connecting to a neighbour's LNB will link your coax shield to his. If his house is on a separate mains phase and an electrical fault develops, then (under rare circumstances) you could have 450 volts AC on the Digibox metalwork and connectors!

      Therefore, on the one occasion when I did a "shared LNB" installation, I ran all LNB connections through an earthing bar and connected it to ground at the incoming supply point.

    9. #7
      Steele11's Avatar
      Steele11 is offline Sky User Member
      Exchange: Halfway
      Broadband ISP: Sky Fibre Max
      Router: sky Q hub
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Apr 2012
      Location
      Glasgow
      Posts
      158
      Thanks
      49
      Thanked 1 Time in 1 Post
      Blog Entries
      1

      Re: how to app cable to LNB

      - - - Updated - - -
      Well that's me finished work now and thanks for your help Satellite dish just needs a small adjustment But I'm not paying for an engineer to come out as the flat is getting scaffolding put up really soon so they'll have somebody to take the satellite dish of the building and stick it to the scaffolding So thanks very much for your help And hopefully win the connect to fix the roof I have a perfect picture Very soon In my flat

      as my Share satellite dish is on third floor and I can't reach it sore it was all doing no satellite signal being received sometimes All different times in the day and night But my neighbour had his own satellite dish And he wasn't using it And of the connections on LMB Wouldn't let me connect the cable to it As he was using two and four I used one Number The 3 connection is not usable Cable will not go Insert LNB at all Thanks for your help

    10. #8
      MartinP's Avatar
      MartinP is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Slingbox
      Join Date
      Dec 2009
      Location
      A small Greek isand
      Posts
      475
      Thanks
      7
      Thanked 19 Times in 19 Posts

      Re: how to app cable to LNB

      Erm... I didn't follow that at all. How about using punctuation? Is there a question in there somewhere? (Is Welsh your native language?)

    11. #9
      MartinP's Avatar
      MartinP is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Other ISP
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Slingbox
      Join Date
      Dec 2009
      Location
      A small Greek isand
      Posts
      475
      Thanks
      7
      Thanked 19 Times in 19 Posts

      Re: how to app cable to LNB

      Well that's me finished work now and thanks for your help. Satellite dish just needs a small adjustment. But I'm not paying for an engineer to come out as the flat is getting scaffolding put up really soon so they'll have somebody to take the satellite dish of the building and stick it to the scaffolding. So thanks very much for your help. And hopefully win the connect to fix the roof. I have a perfect picture. Very soon. In my flat as my. Share satellite dish is on third floor and I can't reach it sore it was all doing no satellite signal being received sometimes. All different times in the day and night. But my neighbour had his own satellite dish. And he wasn't using it. And of the connections on LMB. Wouldn't let me connect the cable to it. As he was using two and four. I used one. Number. The 3 connection is not usable. Cable will not go. Insert LNB at all. Thanks for your help
      No, I still don't get it, even with punctuation. Sorry.

    12. #10
      dholdi's Avatar
      dholdi is offline Sky User Beta tester
      Exchange: LCRIB
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Sky Hub SR101
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Oct 2006
      Location
      Preston
      Posts
      5,295
      Thanks
      34
      Thanked 47 Times in 45 Posts

      Re: how to app cable to LNB

      Quote Originally Posted by MartinP View Post
      No, I still don't get it, even with punctuation. Sorry.
      I don't think your interpretation of where punctuation should be inserted is correct.

      For clarity this meant the time you took trying to take the pis was wasted and out of order.
      Last edited by dholdi; 09-11-13 at 12:26 AM. Reason: I wasnt clear enough in the first place.


     

     
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION