Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 8 of 8

    Is there anything I can improve here

    This is a discussion on Is there anything I can improve here within the Cabling and faceplate help forums, part of the Sky Broadband help and support category; We have the new Openreach faceplate with a sky filter plugged into that, modem on one end of standard sky ...

    1. #1
      kn100's Avatar
      kn100 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2009
      Location
      Bridgend, South Wales
      Posts
      66
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Is there anything I can improve here

      We have the new Openreach faceplate with a sky filter plugged into that, modem on one end of standard sky grey cable, and phone on end of extension.

      Is there anything I can improve here at all? I have quite high attinuation of 46dB and my noise margin isn't great either.


    2. Advertisement
    3. #2
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Is there anything I can improve here

      Do you have phone extensions?

      Post your stats from the Test socket.
      How to test your ADSL in the Master Test Socket

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    4. #3
      kn100's Avatar
      kn100 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2009
      Location
      Bridgend, South Wales
      Posts
      66
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Is there anything I can improve here

      Does the Openreach faceplate even have a test socket?

    5. #4
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Is there anything I can improve here

      If it is an Openreach master, then it will have. Click the 'How to test link'.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    6. #5
      kn100's Avatar
      kn100 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2009
      Location
      Bridgend, South Wales
      Posts
      66
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Is there anything I can improve here

      OK, Thanks, I didn't mean to come across as an ass

      I'll do a quick test with it now. I have an extension socket upstairs that isn't in use from previous tenants if that counts

    7. #6
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Is there anything I can improve here

      An extension can interfere whether it is used or not. It should be connected to the faceplate of the master socket. If it is and you don't want to use it, just pull the wires off the faceplate and tuck them out of the way. If they are not connected to the faceplate, you will have to find out where they are connected and disconnect them from there.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    8. #7
      kn100's Avatar
      kn100 is offline Sky User Member
      Exchange: SWBNP
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504n
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Dec 2009
      Location
      Bridgend, South Wales
      Posts
      66
      Thanks
      2
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Is there anything I can improve here

      Thank you so much for your help. I can't do anything right now unfortunately as my roommate has fallen asleep in the room where the master socket is xD

    9. #8
      RUNITDIRECT's Avatar
      RUNITDIRECT is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Not on Sky
      Router: Non Sky Router
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2008
      Location
      Shropshire
      Posts
      1,254
      Thanks
      0
      Thanked 81 Times in 77 Posts

      Re: Is there anything I can improve here

      If by Openreach faceplate you mean an Openreach NTE5 then this is fitted with a bellwire filter. Any hard wired extensions are filtered as far as bell wire interfernce goes BUT if the cable is poor quality these extensions are not isolated from the ADSL signal. To do that you need a filtered faceplate.
      run-IT-direct, For all your networking, ADSL & telecom requirements.

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION