Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Page 29 of 31 FirstFirst ... 192728293031 LastLast
    Results 281 to 290 of 301

    Try your master socket for better results

    This is a discussion on Try your master socket for better results within the Cabling and faceplate help forums, part of the Sky Broadband help and support category; I think there's a 16384 profile as well as my brother inlaw has 16300 1114 and a forced lower margin ...

    1. #281
      Shonk's Avatar
      Shonk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: Asus RT-AC88U
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Mar 2010
      Posts
      1,476
      Thanks
      7
      Thanked 120 Times in 115 Posts

      Re: Try your master socket for better results

      I think there's a 16384 profile as well
      as my brother inlaw has 16300 1114
      and a forced lower margin only results in 16383
      so he's capped at 16384

      he's on SVBN

      not that it matters if you are set at 16 or 18 as you wont reach anywhere near that
      maybe 4mb if you are lucky 900 up


    2. Advertisement
    3. #282
      Exdee's Avatar
      Exdee is offline Sky User Member
      Exchange: LSXXX
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2010
      Posts
      1,556
      Thanks
      22
      Thanked 186 Times in 179 Posts

      Re: Try your master socket for better results

      Quote Originally Posted by crazylegs1977 View Post
      Thanks Exdee, I didn't orriginally see User05's post. Have just rang them back and User05 was right so have requested to be reprofiled to the profile you mention above. They said it might take 48hrs to update and to keep check my router stats...... so the wait begins!
      Don't hold your breath.

    4. #283
      Scubbie's Avatar
      Scubbie is offline Sky User Moderator
      Exchange: 02392
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      Mar 2010
      Location
      Near Portsmouth
      Posts
      28,042
      Thanks
      827
      Thanked 2,202 Times in 2,072 Posts

      Re: Try your master socket for better results

      Quote Originally Posted by Exdee View Post
      Don't hold your breath.
      Ditto.

      The updates are being spread over a 4 week period. They started about a week ago, so 3 more weeks of this silly cycle remain.

      Whilst some people are being placed on the update list, the promised 24 or 48 hour window is being increased to 72 hours already.

      The best policy is to disable the WiFi abilities on the router and check periodically to see if the update has been applied.

      Sky Fibre Unlimited Pro: Connected at 80,000 kbps / 20,000 kbps
      Previous ADSL2+ Speed 19999 kbps 1153 kbps, Line Attenuation 17.5 db 6.9 db, Noise Margin 7.5 dB 8.7 dB
      Speedtest: 17.15MB/s 0.97Mb/s Ping 31 ms

    5. #284
      Exdee's Avatar
      Exdee is offline Sky User Member
      Exchange: LSXXX
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: D-Link DSL-2640S
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Apr 2010
      Posts
      1,556
      Thanks
      22
      Thanked 186 Times in 179 Posts

      Re: Try your master socket for better results

      Looks like Scubbie has had too much to drink..

    6. #285
      Pengwern's Avatar
      Pengwern is offline Sky User Member
      Exchange: WNOSW
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky Q 2TB
      Join Date
      Jan 2009
      Posts
      242
      Thanks
      41
      Thanked 11 Times in 11 Posts

      Re: Try your master socket for better results

      ^^^ Agree!

    7. #286
      crazylegs1977's Avatar
      crazylegs1977 is offline Sky User Member
      Exchange: Bedminster - Bristol
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Bristol
      Posts
      33
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Try your master socket for better results

      Quote Originally Posted by Scubbie View Post
      Ditto.

      The updates are being spread over a 4 week period. They started about a week ago, so 3 more weeks of this silly cycle remain.

      Whilst some people are being placed on the update list, the promised 24 or 48 hour window is being increased to 72 hours already.

      The best policy is to disable the WiFi abilities on the router and check periodically to see if the update has been applied.
      Ha the missus will kill me if I disable the WiFi, she uses it to make facebook profile updates via her mobile during the day!

      Quote Originally Posted by Scubbie View Post
      A pair of HomePlugs would certainly do the trick.

      A pair of these cost from around 35 and go up to 150. aim to get a pair with a pass-through socket and that support up to 100 or 200mbps.

      In the bedroom, a simple 5-Port switch will provide the network ports. These cost from 4.

      If you happen to have an old router lying around, you can see the guide for adding a 2nd router and save the 4.
      My dad had a homeplug he wanted me to test as he couldn't get it working... Well guess what it's working now! , connected via his old 54g wireless rougter (with the wireless disabled) placed next to the PC's upstairs.
      I now have internet upstairs while router is still in test socket.

      All I need now is to purchase an adsl nation master filter plate which I shall do once the good people of Sky get me on the best connection possible!

      NB He aint gettng the homeplug back

    8. #287
      crazylegs1977's Avatar
      crazylegs1977 is offline Sky User Member
      Exchange: Bedminster - Bristol
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Bristol
      Posts
      33
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Try your master socket for better results

      Hi I have a new problem,

      Went to bed with everything working fine:

      1. Router plugged into test socket via a sky filter and voice phone into the other connector on the filter. (I could get on the net and make voice calls).

      Now when I woke this morning I've got 'no line' displayed on my phone and get npo dial tone, yet can connect to the net. I have changed none of the wiring from last night and even tried plugging the phone into the test socket on it's own, but still have 'no line'.

      What could be the problem. Have sky switched the line to ADSL only?

    9. #288
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Try your master socket for better results

      It looks like one of the wires back to the exchange has become broken or disconnected. This allows the broadband to work, but not the phone. You will have to call your phone rental provider and report the fault.

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





    10. #289
      crazylegs1977's Avatar
      crazylegs1977 is offline Sky User Member
      Exchange: Bedminster - Bristol
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sagem F@ST 2504
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2011
      Location
      Bristol
      Posts
      33
      Thanks
      3
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Try your master socket for better results

      Quote Originally Posted by Isitme View Post
      It looks like one of the wires back to the exchange has become broken or disconnected. This allows the broadband to work, but not the phone. You will have to call your phone rental provider and report the fault.
      Damn. I pay line rental to sky as I have their talk unlimited package. Is this who I phone to report the fault to?

    11. #290
      Isitme's Avatar
      Isitme is offline Sky User Moderator
      Exchange: Bannockburn
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Hub SR102
      Sky TV: Sky+ HD
      Join Date
      Dec 2006
      Location
      Central Scotland
      Posts
      34,256
      Thanks
      65
      Thanked 1,655 Times in 1,616 Posts

      Re: Try your master socket for better results

      Yes, if you pay the rental to them, they are responsible..

      TomD


      Please note the views and recommendations in my posts are my own and in no way reflect the views of SkyUser.


      Useful Utilites

      http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html/ TCPOptimiser /Test Socket

      Note - When downloading always select the Custom install or you will end up with stuff you don't want.





     

     
    Page 29 of 31 FirstFirst ... 192728293031 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION