Your forum username:
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up


    Welcome to Sky User - The Unofficial Support Forum for everything Sky! - Proudly helping over 65k members.


    Advertisement

    Results 1 to 4 of 4

    Having trouble setting up Vigor 130 with PFSense and Sky

    This is a discussion on Having trouble setting up Vigor 130 with PFSense and Sky within the Asking for help forums, part of the Broadband Technical Help category; I currently have an ER110 Sky modem that I want to replace with a Vigor 130 that bridges to my ...

    1. #1
      GRiiM's Avatar
      GRiiM is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2019
      Posts
      2
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Having trouble setting up Vigor 130 with PFSense and Sky

      I currently have an ER110 Sky modem that I want to replace with a Vigor 130 that bridges to my PFSense on a Dell Optiplex 7010.

      I've configured the Vigor 130 to use bridge mode using this guide: https://www.draytek.co.uk/support/gu...gor-130-bridge

      And I've setup PFSense using the instruction in coipu's post at: Skyfibre + vigor 130 + pfsense

      But no matter what I try I'm unable to connect to the internet with the 130 and it's driving me mad. Is anyone able to help me get it up and running please?


    2. Advertisement
    3. #2
      skyeci's Avatar
      skyeci is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited Pro
      Router: ECI CAB - 8800nl v1 (bridge mode) + i5 Qotom OPNSense with IPV6
      Sky TV: Sky+HD box
      Join Date
      May 2015
      Posts
      675
      Thanks
      10
      Thanked 46 Times in 46 Posts

      Re: Having trouble setting up Vigor 130 with PFSense and Sky

      Quote Originally Posted by GRiiM View Post
      I currently have an ER110 Sky modem that I want to replace with a Vigor 130 that bridges to my PFSense on a Dell Optiplex 7010.

      I've configured the Vigor 130 to use bridge mode using this guide: https://www.draytek.co.uk/support/gu...gor-130-bridge

      And I've setup PFSense using the instruction in coipu's post at: Skyfibre + vigor 130 + pfsense

      But no matter what I try I'm unable to connect to the internet with the 130 and it's driving me mad. Is anyone able to help me get it up and running please?


      Can PM you a working v130 bridge mode config if you wish. Drop me PM with your email address if you do.

      Pfsense needs to do all the authentication with your wan port config
      billion 8800nl V1 (bridge mode)
      Qotom i5 Opnsense with IPV6
      Asus RT-AC88U - as wap

      ECI CAB- G.INP disabled 8th April 2016


      click for line stats by pi3/ECI CAB

      click for line stats by Pi3/Huawei CAB

    4. The Following User Says Thank You to skyeci For This Useful Post:

      GRiiM (01-04-19)

    5. #3
      GRiiM's Avatar
      GRiiM is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Broadband Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Mar 2019
      Posts
      2
      Thanks
      1
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Having trouble setting up Vigor 130 with PFSense and Sky

      Quote Originally Posted by skyeci View Post
      Can PM you a working v130 bridge mode config if you wish. Drop me PM with your email address if you do.

      Pfsense needs to do all the authentication with your wan port config
      Hi, thanks for the offer, I've PM'd you my email.

      My PFSense is currently setup as this: https://imgur.com/a/Bu5CaWq

      Edit: The issue has now been resolved by using the config file provided by skyeci, massive thanks to him!
      Last edited by GRiiM; 01-04-19 at 07:56 PM.

    6. #4
      yuljk's Avatar
      yuljk is offline Sky User Member
      Exchange:
      Broadband ISP: Sky Fibre Unlimited
      Router: Sky Q Hub ER110
      Sky TV: Sky Basic
      Join Date
      Jun 2019
      Posts
      3
      Thanks
      0
      Thanked 0 Times in 0 Posts

      Re: Having trouble setting up Vigor 130 with PFSense and Sky

      Hi guys - I'm in the same boat as the OP. Sky Fibre with ER110. Followed the guide outlined in pfsense and I'm not getting a WAN connection.

      Would be extremely appreciated if you could drop me the config

     

     

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    SkyUser - Copyright © 2006-2017. SatDish and NewsreadeR | SkyUser is in no way affiliated with Sky Broadband / BSkyB
    RIPA NOTICE: NO CONSENT IS GIVEN FOR INTERCEPTION OF PAGE TRANSMISSION